Bytt blogg!!

Ja nu har jag bytt blogg, men det är samma namn på bloggen däremot! :)

Så nya adressen lyder såhär: http://clarabelelhabiba.wordpress.com

desigen är ju inte riktigt som den ska vara, men jag ska ta tag i det snart ;) 
Hoppas ni kommer att trivas där!
//Marie

16 Jan, 2012

Idag blev det en liten prommis igen :)
Men idag var hon lite mer uppspelt å på tårna än sist, hon var rädd för allt och inget, förutom en stor buss som hon inte brydde sig ett skit om... hmmm... :P

Tog repgrimman och ledrepet och gick med henne och dom första 100m blev väldigt intensiva som började med en stor buss, men den gick ju hur bra som helst, sen kom det en läskig "fyrhjuling" typ, fast med band, alltså nästan som små skotermattor :P 
Å den var ju HUUUUR läskig som helst, men gubben som körde den var jätte snäll och stannade av och pratade med oss en stund så Clara fick nosa lite på den, fast sen när han for iväg igen så var det ju lite läskigt, men inte lika mkt.
Fast då just efter den kom det en människa och gick, han var ju lite läskig också, men där tog Aquila över mer, hon tyckte nog att han var mer läskig än vad Clara tyckte :P

Efter att vi hade mött den så fick vi även lite hundsällskap av grannhunden, den som ja skrev om sist vi var ute på prommis.
Den va ju också lite läskig eftersom han sprang runt benen på henne och ville få igång Aquila så Clara tyckte väll det var lite jobbigt att hålla koll på han hela tiden :P
Men tillslut brydde hon sig mindre och mindre om han men ibland fick hon ju lite ryck å blev rädd, men det var mest för att Aquila tvärskällde till eller att dom gjorde nå som hon inte var beredd på.

Som sagt, fick ju hundsällskap å han följde oss hela vändan runt byn, men de gjorde då inte mig något för Clara fick ju träna lite miljöträning så :P

Men jag kan säga att det blev många ryggningar och halter i början för att hon inte skulle gå förbi mig eller börja trava!

Fast jag tror det var lite energi som ville ut också, för tror inte det bara var för att hon var rädd, för hon busade till det ibland också ;) 

Mot slutet så hade hon lugnat ner sig och gick utan problem lite snett bakom mig utan att jag behövde påminna henne om att inte gå för långt fram.

När vi kom tillbaka till grannen så gick jag in på deras gård eftersom jag förmodade att vovven nog skulle följa oss till stallet annars :P
Å jag kan säga att det var tur att mitt ledrep är så långt, eller har blivit så långt sen ja badade med det, för deras bro är inte liten!
Men jag kunde gå upp på den och ringa på klockan utan att Clara behövde följa efter :P

Så stog och pratade med henne en stund och under tiden hann ju Clara lägga av en blaffa där..
Men vi fick då några äpplen av henne så ja tro inte det gjorde så mkt ;)
Fast ja va ju såklart dit sen och tog bort det :PNär jag var till Umeå i helgen så passade ja på att shoppa lite saker till min polle (fast älsk var snäll å betalade tyglarna åt mig <3)
Det blev nya tyglar till Hacket, så det ska matcha! Ja va ju tvungen att passa på när ja såg ett par Cobtyglar med mässingspännen, det är inte allt för ofta jag har sett ett par sånna.
Å så blev det även ett nytt bett, ett travbett som det så fint står på lappen.
Har tänkt ha det när jag tömkör henne, så jag får hoppas hon tycker om det!

Hade tidigare tänkt köpa ett fullchek bett men hittade inget i rätt storlek så det blev det där istället.

Tyglarna :)Bettet :)

11 jan, 2012

Hann aldrig skirva här nå igår.. Så ja skriver nu istället.

Hade ju ridlektion igår, första för terminen.
Söta Mona lånade ut sin häst igen så ja fick ridan han på lektion en gång till, å ja kan säga att det gick SÅÅÅÅÅÅ mkt bättre än förra lektionen vi red.

Tro ja ha börja förstå me på han bättre, å så få ja tänka lite mer också, för ja ha en tendens att dra mer om hästen inte regera, å på Rossi blir det tvärt om, om man dra mer så öka han bara på mer!
Det bli som tvärtom ridning, hehe :P
Ja tycker då att det är bra träning för mig, för ja ha en tendens att bli lite hård i handen av nån anledning.. Men jag jobbar på det!!

Så han gick faktiskt riktigt fint tycket då jag iaf, men i slutet när vi skulle göra övergångar mellan galopp å trav så ville han bli lite väl springig, men ja tro han no började bli lite trött å defenitivt höll ja på å va trött så orkade inte riktigt hela vägen där, men vi fick nog till det lite ändå :) 

På lektionen så blev det lite sitsträning och övergångar, det va som en bra start på terminen!

Få hoppas Mona låter mig rida han fler gånger också (A)

Sen få vi se när jag ska börja ta ner Clara på lektionerna, ska först bara sätta igång henne, men kanske mitten av februari? 
Å va ja längtar!! För som det ser ut nu så ha vi ju inte dom bästa ridvägarna nu när det är vinter, så det kan behövas ett mer ordentligt pass en dag i veckan iaf, kanske två nån gång om jag känner att jag hinner och har råd (det kosta ju faktiskt att dra hästen också :P)Rossi med han Ex.Girlfriend Clara :P

Få hoppas Mona låter mig rida han fler gånger (A)
Få hoppas Mona låter mig rida han fler gånger (A)

12 Jan, 2012

Suck å stön...
Gissa va Clara har fått!? Ett TILL balltramp, fast på andra bakhoven.. 
Men tack å lov så äre inte så farligt, det var bara som ett hål å en flik var lös, så den var Julia snäll å skar bort åt mig!

Men däremot så ville det blö en hel del..

Å det andra balltrampet börja se rätt bra ut, men ja ha som gett upp med att få ihop bitarna.. Få bara hoppas fliken dör å faller bort å så det kan växa ut nytt där!
Men för närvarande är den levande, vi prövade nämligen å skära lite i den för att som om den levde, å de gjort den, för det börja blö som attan från ett sånt litet jack..

Så jag lindade om båda hovarna så hon inte ska få in en massa spån i det å i morgon får hon nog gå utan i hagen eftersom de är ju ändå snö där å då bör det då sluta blöda för det första, å sen äre ju som inga bakterier där ute, det är väll mest i boxen man får oroa sig just nu!
Nu kanske hon lär sig att skilja på höger å vänster, för det blev en röd linda på höger å blå på vänster ;)

Varför hon fått det andra balltrampet beror nog på bus i hagen, för det var nog en brodd som orsakat det, å eftersom hon själv är oskodd så äre nog nån av dom andra, gissningsvis Schibben, den busungen :P
Haha, ibland måste man ju bara skratta åt han, han är så nyfiken å ska smaka på allt han kommer åt!
Jackor, händer, elstängsel (Har bildbevis på det :P ), ja, allt han kommer åt att smaka på typ :P

Han höll på att slita lös mitt lurv från luvan en dag, å igår så smakade han på elstänslet :P 
Fick sparka snö på han för att han skulle släppa taget, haha, det är nog dags att försöka få igång strömmen så vi inte får en till smitning.

Slick slick ..Tugg Tugg..Här får du!!!Å va stirra du på då om ja få fråga??Sötnosen <3<3

Nu kommer jag vara ledig i 4 dagar, men i morgon eftermiddag far jag till Umeå, bli enklast så, för då hinner man kanske kolla i nå affärer innan det är dop, för ska nämligen på det under lördagen för min brorson Elias :)
Sen äre raka vägen hemmåt!!

Så i helgen ska ja försöka aktivera min donna lite, me lite prommisar runt byn å sådär :) De ska bli mysigt!
Ska även försöka ta lite nya kort, det är ju alltid roligt att ha.

Mirakelflätor

Förresten, glömde skriva i förra inlägget att jag gjorde även om Claras flätor när jag var dit ikväll.
Dom började vara lite lösa och endel hår hade lossnat ur dom så passade på när ja kände mig ha tid :)

Har ju glömt skriva det här i bloggen, men ja bestämde mig för att prova "Mirakelflätorna" på henne för att se om det skulle funka.
Minns inte när jag gjorde dom, men det var då inte detta år iaf, men nån vecka sen är det nu :)
Det var ju faktiskt Maja som nämde dom för mig första gången, det var nästan när jag hade nyköpt henne, men flätorna är inte så snygg så jag ville inte ha dom då, men tänkte att det skulle väll inte skada nu när hon lix vilar och har halstäcke så dom syns då ändå inte ;)

Har några bilder från när Maja visade mig hur man skulle göra dom.
Men dagens flätor har jag gjort mkt hårdare för att dom skulle sitta bättre

Söta Maja å Clara med hennes Mirakelflätor

Här är en video på hur man ska göra, fast jag har inte tvättat Claras man som dom säger att man ska göra, utan bara flätat den!10 Jan, 2012

Idag har man varit ledig, va sköööööööönt!
Nog för att ja kunde ha fått jobba om ja hade vela, men just nu känns det som att ja faktiskt vill vara lite ledig, har inte hunnit vare ledig nå nästan, å förra veckan blev det bara en ledig dag å dom senaste tre veckorna ha ja fått hoppa in å jobba en av mina lediga dagar varje vecka..

Så dagen bestod av att slappa lite å kolla datorn, sen for jag till stallet vid halv 2 tiden, var där till typ halv 5 eftersom jag passade på att mysa lite med min donna, sen så mockade ja åt dom andra å fixade allt, förutom höet, det hann Ylva göra medans hon kom förbi där en sväng.
Rensade och fixade även i min hylla lite för att få lite ordning igen, det ser ju lite trevligare ut faktiskt :) 


Claras sår såg mkt bättre ut idag, men ändå inte bra..
Tog en bild när jag var dit idag så ni ska få se, och för att ja ska kunna jämnföra själv, det är lite svårt att komma ihåg ibland!

Claras sår idag, första gången jag var dit!


Men när jag var dit ikväll såg det ännu bättre ut, nu satt det som ihop mer så att säga, hoppas ni förstår!
Så ska försöka vara dit några gånger varje dag och kolla så att bandaget sitter som det ska, det är nämligen lite svårt att få det till att sitta utan att det ska börja snurra..

Försöker ju linda runt hoven också så att det inte ska lossna, men det glider som undan och sen äre som kört..
Men är man dit och byter ca 2 ggr dag (Helst 3, men det går inte.. speciellt inte när jag jobbar) så hinner det inte bli allt för dåligt.

Jag håller tummarna att det läker fint och att det inte blir några problem med det!!!


9 Jan, 2012

Ikväll när jag var om i stallet igen så hade bara vetflex bandaget lossnat endel så bytte bara ut det, det andra satt bra så ville inte röra det i onödan :) 

Få se hur det ser ut i morgon, ja hoppas då på att svullnaden har gått ner lite iaf och att det kanske börjar ta ihop snart!!
Hoppas hoppas!

5 & 7 Jan, 2012

I torsdags så hände de nå som inte får hända..

Hästarna tog sig ut ur hagen och Eliot blev påkörd..

Men det gick bra för han iaf, men lite öm å stel är han än men förhoppningsvis är det inget allvarligt! Jag håller då tummarna för det!!

Å Clara hon lyckades dra på sig ett rejält balltramp på vänster bak.. :S

Såhär såg det ut innan rengöringDagen efter och rengjort!Omlindad :)


Det är en ganska rejäl flik som är som lös.. Å såret såg ju jättefint ut tills igår.. 
Då såg det mer svullet ut än tidigare!!

Men idag så försökte jag rengöra ordentligt i såret och torka torrt så det ska börja ta ihop nån gång, sen la ja på en kompress och sen rejält med bomull så att det sitter men att det ändå inte drar åt förhårt när man linda med vetflexet...
Men det är lite svårt att få det till att sitta bra, speciellt när det är så mkt snö i hagen och hästar står ju som sällan stilla också..
Det är bara att kämpa på! Ska snart dit igen för att kolla till så det sitter annars får jag linda om det igen!


I lördags så passade jag även på att ta våran första prommis för året och även sen hon började vila!
Har inte hunnit med det tidigare å så hare ju inte vare så motiverande när det har blivit mörkt så fort också..

Men promenaden gick över förväntan kan ja säga!!

Jag tog på henne repgrimman och ledrepet sen traskade vi iväg mot linbanevägen.. 
Men till min förtret så var den oplogad så vi gick bara runt byn istället! Hade som ingen större lust att plumsa i snön, hade väll vare en annan sak om ja hade ridit henne!

I början av promenade så blev Aquila jagad av grannhunden en bit, hon var påväg att springa tillbaka till stallet men ja fick stopp på henne innan dess å så sen vare bara att ropa på henne tills hon kom tillbaka, men det to en liten stund för hunden som for efter henne var nog rätt busig å ville få igång henne, men de ville inte hon :P 
Så hon sto mest bara å va feg å vågade inte gå förbi.. Men efter många om å men så kom hon tillslut så vi kunde fortsätta våran promenad!

Clara vart även lite otålig när vi sto stilla å ropade på Aquila, men hon skötte sig riktigt bra måste ja säga!!

Sen fortsatte vi vidare utan problem, fast hon var ju lite på tårna men hon lyssnade på mig när jag sa till henne.
Jag kan väll säga att det blev en hel del ryggningar och stopp i början så hon skulle bli lite mer uppmärksam på mig, å efter det var hon riktigt fin!
Tills vi kom längst upp i byn, där fick hon för sig nå att bli rädd för nå obegripligt i min hjärna, men ja fick tillbaka hennes uppmärksamhet rätt fort å vi fortsatte framåt, men då var hon ju lite på spänn så när vi skulle passera en stillastående silvrig Mercedes så var ju den JÄTTE läskig :P 
Men vi gick fram till den så hon fick lukta å då vare ingen fara längre :P

Sen traskade hon på lungt i mitt tempo, hon ville gå om mig ibland men sa till henne då å hon lyssnade riktigt bra!
Ja kände mig riktigt glad efter våran promenad, hon försökte sig inte på några dumheter alls!! :D

Kollar efter nått spännandeHej kamera.. Vill du mig nått??Skarpaste bilden typ.. Men digitalkamera är inte den bästa må ja säga :P


Råkade knyta repgrimman lite högt upp.. men det funkade bra ändå :P

Nu framöver ska jag försöka vara ut med henne några ggr i veckan tills jag ska sätta igång henne igen, så det blir väll som en bra uppvärmning till igångsättningen förhoppningsvis! :)


Å förresten, vi hämtar hem transporten nästa helg :D :D :D :D :D

9 Jan, 2012

Ja nu hare hunne hända en del sen sist jag skrev nå vettigt här :P 

Tänkte jag sku dela upp det i några inlägg så det inte blir så jobbigt att läsa :) 

Jag kan väll börja med nyår iaf!
Det spenderade vi i Lycksele med Älsk's syskon med familjer.

Vi for dit på fredagen efter att jag hade slutat jobba. Vi började med att spendera lite pengar på t.ex. Åhlens å systemet!

Köpte nytt smink, I.D, det är skit bra, men jag sitter å funderar på om jag fick med mig en lite för mörk färg hem, men det är så svårt att se själv :P
Men jag kan då rekomendera det till er som funderar på att prova det! :)
På systemet blev det handlat lite Cider, vin å skumpa, å så nån öl också tror jag.. Men däremot som blev det inte så mkt drucket ur det däremot..

Vi hämtade även ut Älsk's julklapp från mig, det blev en Go Pro HDHero 2 (en hjälmkamera) :) Så nu skare filmas ;)
Ska no ta å tjuv låna den nångång när jag rider eller ska tömköra/longera henne :P

Hjälmkameran älsk fick av mig i julklapp :)


Sen på självaste nyårsdagen så började vi med att fara till bocksliden för att åka lite stjärtlapp, madrass å bob :)
(Eller det började först med att Älsk's bror lyckades låsa in våra bilnycklar i våran bil så vi fick oss inte in i den..)

Man fick då lite motion den dagen iaf, vi avslutade med att fika på toppen sen åkte vi ner, märkte då att jag skulle ha klarat mig utan något att åka på eftersom mina täckbyxor var så glidiga :P
Fick mig även ett träningspass påvägen dit.. Åkte nämligen med Älsk på skotern å ha ja nämt att han kör som en galning??.. Så jag frös då absolut inte när vi kom fram :P

Sen bar det av tillbaka för att börja göra oss klar för kvällen, men jag började med att baka en Cheescake som vi skulle ha till efterrätt :) Den blev mums!! Å älsk han lånade hans andra brors bil för att köra hem te Björksele för att hämta reservnyckel till bilen våran så vi skulle kunna ta oss hem dagen efter...

Sen blev det dusch å att göra sig fin, meeeeen.. Mitt i mitt nyårsfixande av frillan så gav min älskade plattång upp.. Den tyckte den hade vare med nog länge och ville inte bidra till min nyårsfrilla.. :(

Min Älskade vän <3Detta var orsaken till haveriet..


Så just nu består min frisyr av en toffs på huvudet ungefär.. Å så ett diadem lr va man nu ska kalla det :P

Sen så visade det sig även att vi tydligen skulle äta halv sex, å ja fick veta det 25 över fem.. Plus att jag nyss hade börjat sminkat mig så jag blev lite på tvären där å jag sminkade mig i lugn å ro för att få till det som jag ville och sen vare ju det där med att välja kläder.. 
hade ju inte bestämt mig för vad jag skulle ha innan utan hade som bara rafsat med mig en hög.. Men jag var väll där ca fem i sex så såååå lång tid to de ju inte!

Men då hade ja ju inte fixat håret heller, så jag fick glatt sitta med mitt hår uppsatt med klämmorna som jag satt dit för att dela upp håret inför plattningen.. Man kände sig ju inte riktigt så jätte nyårsfin just då kan ja ju medge..

Men men, så blev det å de fick ja nöja mig med!

Sen så vare som lungt hela kvällen med lite spel med barnen och fyrverkerier, sen gick vi tillbaka till Älsk's mamma & pappa (där vi sov, men dom var inte hemma) vid halv 1 å la oss på soffan, men då började ja må som satan å ja öörs som ja vet int vad, tro hela soffan skaka av mina huttringar :S Huvva! Tro ja fick nån snabbfeber lr nå :S
Å dagen efter kände ja mig inte heller så kry.. Man skulle ju nästan tro ja va bakis men det kan inte vara möjligt! Var ju inte full för fem öre!! 

Så det var mitt nyår för det året iaf!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År alla! Hoppas ni har en superkväll ! :)

Kramar från mig & Clara

RSS 2.0