1 sep, 2011

Idag har ja vare ledig så då passade ja på att sova ut ordentligt!
Låg till kl 12.. :P


Steg upp, åt frukost/lunch å sen gick ja te datorn för att kolla igenom alla bloggar osv så de var bortgjort innan jag tog mig an städningen...

Så har städat som en galning idag, är ändå inte klar... Men det är bara skurningen å så lite småplock, har då gjort bort det värsta iaf!
Startade även tvättmaskinen och sorterade upp ALLA kläder osv. i olika högar för nu har ja bestämt mig för att tvätta upp allt!
Eftersom det har börjat lukta konstigt i källaren å alla kläderna har som dragit åt sig av lukten :S
Så nu ska ja tvätta allt å sen ta upp de direkt det är tvättat å tumlat!

Varför de ha börja lukta konstigt är nog för att vi har slutat elda som vi gjorde förrut, nu har vi ju jordvärme så vi ska slippa elda, men då äre ju inget som håller den lilla fukten som är där nere borta å sen som ingen ventilation som kan dra bort den å då äre som stillastående där.. Ajja, hoppas ni förstår :P Men vi måste ju göra nå åt de iaf!



Såå.. Blev väldigt sent till stallet idag så pysslade bara om min donna idag, skulle ha tömkört henne efter vägen idag men jag var alldelens för slut efter all städning så jag bestämde mig för att pyssla om henne istället!

Borstade igenom henne, tvättade rent alla hovarna å sprayade på äppelcidervinäger mot strålröta, rengjorde några nya sår som hon dragit på sig på bakbenen och klöste bort små skorpor från knott/sviarn bett som hon fått..
Hon hade en hel del under magen så rengjorde sedan med såpvatten där och smorde med jodopax gel :)
Måste bli bättre på att he på hon myggmedle känn ja!
Men ville inte spraya på nu när ja hade klöst bort skorporna, tänkte att de kanske sku börja svida endel, kan göra det senare istället! :)

Sprutade på lilaspray på henne sår på benet, sprutade lite väl runtom också, men de va lite mörk så ja spruta på lite extra, såg inte så bra va ja gjort :P 

Tog ett kort på det å då såg det nästan ut som en lite lila gubbe med ögon å mun :P



Hon hade några små till som inte syns på bilden, men dom finns där, därför ja spruta lite väl runtom också :P

Försökte sen ta ett kort på henne men det va så nära till väggen så de va så svårt att komma no långt ifrån för att få ett bra kort, men fick ett någorlunda på hennes huve iaf :P



Sen innan jag for hem fick hon lite godis av mig :)

Fick då för mig att hon skulle ta dom från min mun, så som man bruka göra med hundar!
Å hon fatta nästan direkt, men hon luktade på mina händer först för att kolla om de va nå där som va gott å sen to hon godise från mina läppar :P 
Så ja fick några pussar av henne i kväll iaf :) hehe

Men hennes läppar va lite sträva, lr man kan jämföra dom med att pussa en orakad karl :P hahaha

Pysslade även om Lillröa lite, borstade igenom hennes gigantiska svans å man, trimmade även lite på manen, jämnade bara till topparna, å tog bort topparna på svansen :)



Kommentarer
Postat av: Mona

ja de känns jäääävligt skönt!! :D

2011-09-05 @ 17:53:50
URL: http://turossi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0