27 dec, 2011

Ja nu har man hunnit bli hela 23 år och 1 dag!!

Jag fyllde ju nämligen år igår som ni kanske förstår :P 
Men födesedagen började med jobb.. Hade först tänkt flexa ut hela dagen eftersom vi hade lite mindre jobb än vanligt å vi skulle klara oss med bara två på morgonen å sen skulle dom vara 3 på eftermiddagen..

Meeeen.. det sket sig.. blev jobb ändå.. 
En va nämligen sjuk i feber så jag fick snällt stiga upp å jobba alla mina timmar..
Sen var jag även sjukt trött igår.. men det beror nog på att jag mådde halvtaskigt typ halva förra veckan å sen under helgen kunde jag inte sova ordentligt.

Så ja kan lova er att idag har jag sovit!! Å det behövdes!

När jag kom hem så försökte jag fräscha upp mig lite eftersom John's mamma å pappa skulle komma vid 3 tiden, å i samma veva så kom även min bror med familj hit :) 

Å en liten stund in i fikat så kom även stallvärdinnan Julia å stallpojken Ante förbi :)

Det var trevligt! Så det dracks lite kaffe å det åts lite tårta! :)

Dagen innan hade även Mamma, pappa, syster å farmor kommit förbi för att säga grattis i förskott, mamma skulle nämligen jobba igår så dom passade på dagen före :)

Fick lite blandade presenter, ska försöka ta lite kort på Julklapparna å födelsedagspresenterna sen när jag har tid..
Har haft rätt fullt upp med jobb den senaste veckan..
Sen förra måndagen har jag hunnit vara ledig 2 dagar, å idag är den andra dagen... skulle ha varit ledig i morgon också men det blir jobb då också..

Känns som det behövs lite ledighet snart.. å framöver här så kommer det vara fullt upp på helgerna som man är ledig med diverse saker så hinner inte vara ledig så mkt då heller..
Men jag får väll försöka njuta av dom dagarna jag väl är ledig..

Men men, nu ska ja väll försöka he me isäng så ja inte vänder dygnet totalt!15 dec, 2011

I morgon så bär det av till Umeå för att gå på Julbord och hälsa på lite släkt :)

Jag kommer att husera i umeå hela helgen eftersom det känns onödigt att fara hem igen när John lix ska tillbaka dit igen efter helgen, så då passar jag på att stanna där :) 

Så i morgon blir det julbord med Johns jobb, lördag hade ja tänkt att hälsa på mormor under dagen, sen på kvällen vet ja inte riktigt än vad vi ska göra, men kanske se nån bio eller så, vi få se :)Idag när jag var i stallet så passade jag på att fixa allt eftersom dom får mocka åt mig i helgen så tänkte ja skulle vara lite snäll å fixa det idag, å kanske i morgon, få se hur mkt tid jag har på morgonen, beror helt på när jag tar mig upp ur sängen :P

Sen när jag var klar med allt så gick jag ut i hagen och möös lite med min donna, vi körde även lite "följa John", men det var inte bara Clara som följde mig, Schibben följde även med lite däremellan :P
Sen fick Clara lite buskänslor när Aquila komme in i hagen, Clara gjorde ett litet skutt å skulle busa med Aquila, men hon sprang ut i panik igen ur hagen :P

När jag sto å klia hon så klia hon tillbaka, men hon var påväg att bita mig på benen däremot, hon blev lite väl ivirig ;P 
Annars så stog hon bara å kliade med mulen mot benet å rumpan på mig, söt häst <3
Å så intog hon sin vanliga position när jag kliar henne, alltså med mulen mot mina fötter å grejar på med dom å medans så kliar jag henne kring manen :)
Hon verkar då gilla det iaf! Igår så blev det ingen ridlektion för mig eftersom vi åt jultallrik med jobbet just då!
När jag satt å gjorde mig i ordning för att fara dit så insåg jag att det är dags att klippa sig, tur man har tid nästa vecka!! :)
Min lugg håller nämlige på att driva mig till vansinne när jag har den framme, den sticker i mina ögon!! :P

Förresten nästa vecka kommer även equiterapeuten, hon ska få känna igenom Clara för att se om det är någon spänning eller låsning nånstans, få hoppas inte iaf! Men det kan ju vara bra att kolla iaf :) 
Hon kommer onsdag eller torsdag, vet inte exakt vilken dag eller tid, men jag är då ledig båda dom dagarna iaf så det sprollar, fast ska rida lektion båda dom dagaran eftersom jag missa gårdagens lektion, men få väll hoppas inte hon kommer så sent iaf när man lix är ledig under dagen så :)


Här ser ni en bild på min långa lugg :P

Lång lugg? JAAA


Nä nu ska ja försöka packa så ja får med mig nått åt Umeå i helgen :)

12 dec, 2011

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig :P

Hade ju som tänkt hinna va ut me Clara på en lite prommis men det hanns som inte med.. Eller, hade väll hunnit under lördagen, men kände mig skit konstig i kroppen.. å va hur trött som helst.. Så det resulterade i att jag somnade på soffan på eftermiddagen så det försvan som några timmar till det..

Sen på söndagen så blev det till att hjälpa till med årets Lucia/jul show i Malå på ridklubben :)
Jag fick agera banbyggare, få väll hoppas att jag skötte mig bra :P 
Visste som inte riktigt vad jag skulle göra innan jag komme dit, men tillslut fick man väll reda på allt som skulle byggast upp å tas fram, som tur va så var det ju inte allt för komplicerat iaf :P

Hade ju även tänkt hinna ta lite kort på Clara å även på Lucia/jul showen, men inget av det hanns med.. :(

Men jag få väll ta igen det sen istället!!


Idag däremot så har jag hunnit med en sväng till Malå för att handla lite, dels lite mjölk å annat ät å drickbart :P
Passade även på att köpa Schampoo å Balsam av Mona eftersom mitt håller på att ta slut.. Eller, inte schampoot, men balsamet!!
Men eftersom dom bara får in storflaskorna en gång per år så passade jag på :) 
Fast jag lär ju ha schampoo tills nästa jul däremot :P Har ju fortfarande typ halva flaskan kvar av den jag har (det är 500ml i den) å den köpte ja i början av JUNI!! Å ändå så schamponerar jag minst två ggr varje dusch :P
Så min litersflaska lär räcka till nästa jul iaf, ungefär :P

Balsamet få vi väll se när det tar slut, det brukar det ju gå lite mer av, iaf hos mig :P:

Nu ska det tvättas hår ;)


Sen så köpte jag ett "Blomsterarrangemang" till Eleonore som ett tack för tiden jag fick vara hos henne å stå hos henne med Clara, köpte även lite fikabröd å lämnade :) 

Men glömde däremot bort att ta kort av det... :( Men det var iaf, 2 eller 3 olika växter/blommor, ett glitteräpple å en strut med hemmagjorda godisar :)
Allt var satt i en korg typ, den såg lite gammeldags ut, men ja tyckte den var fin å så går korgen att använda till annat också sen om hon vill :) 

Så när jag var där så passade jag på att hämta fleecetäcket jag hade vunnit för ett tag sen, det var jätte fint, så jag får se om det passar sen :)
Hämtade även Claras pass, kan ju vara bra att ha det i närheten faktiskt :P

Fleecetäcket jag vann för ett tag sen :)


Så det är lite av vad jag hunnit med idag å i helgen :)


8 dec, 2011

Idag pysslade jag om min donna lite, borstade så mkt som jag orkade och sedan sprutade jag mängder med pälsglans i hennes man å svans :P 
Så nu ska det blänka om henne ;P

haha, nämen det blev som lite träning för henne där, hon gillar inte riktigt att man sprutar saker på henne, svansen går hur bra som helst, hon reagerar bara liiite när man är längst uppe vid svansroten, men manen är en annan sak...

I början fick hon typ panik då man sprutade lite lätt på henne, nu protesterar hon bara lite med att höja huvudet och vill komma undan, men hon kastar sig då inte i vild förtvivlan åt sidan för att det är läskigt! :)

Idag så gjort jag så att jag berömde henne varje gång efter jag hade sprutat, ganska så fort så hon inte hann göra nå med huvudet, så då kollade hon som lite konstigt på mig ibland å såg som fundersam ut om vad jag gjorde, men hon stod då rätt så stilla med huvudet.
Man såg ränt hur hon tänkte till, det var nästan som att jag riktigt såg tankegången i hennes skalle, ungefär såhär såg det ut:

"Hmm, vad gör hon för nå läskigt? Varför säger hon "braaaaaa" hela tiden? Är det bra det här? Gör jag rätt nu? Ska jag inte akta mig för den där flaskan? hmm, den här flaska luktar konstigt.. Varför he hon det där på mig för? Det luggas inte lika mkt nu!?!? Det var ganska skönt.. Okej, jag står väll stilla då..."

Hon är ju allt bra söt ibland :P


I helgen kanske jag ska försöka ta lite kort medans det är dagsljus, men få se vad det blir utav det, men ja tar väll med mig lilla kameran så det blir NÅTT iaf :P 

Funderar på att ta en liten prommis nu när det har kommit lite mer snö på den hala isen!
Eftersom hon är oskodd så ville ja inte fara ut medans det var rent isunderlag, men nu ha de ju som kommit lite snö på det så då kanske man vågar sig ut på en lite prommis med henne :) Då får vi båda motionera, å det behövs, iaf matte är ibehov av det!!!


SÅ JÄVLA GLAD :D:D

Du är min nu :D Så härligt :D

Claras syskon!

Satt å kollade runt lite på nätet och hittade lite av Claras syskon! :D

Så tänkte dela med mig av det jag hittade!

JN Milo GF, född 2006 Han har samma pappa som Clara :)JN Spirit, Född 2010 Han har samma pappa som Clara :)Mac Leod, född 2006 Han har samma pappa som Clara :)Madeleine GF, född 2006 Hon har samma pappa som Clara :)Magician GF, född 2007 Han har samma pappa som ClaraMaster Mind GF, Född 2006 Han har samma pappa som Clara :)Sauroman, född 2003 Han har samma mamma som Clara :)


Så Clara har 5 bröder och 3 systrar på hennes pappas sida och 2 bröder på hennes mammas sida!

Det kan ju finnas fler på hennes pappas sida, men orkar inte kolla så noga nu.
Hittade däremot inte bilder på alla :( Men några hittade jag iaf!!

6 dec, 2011

Ursäkta min dåliga uppdatering, men jag har som inte så mkt att skriva om nu när hon vilar..
det händer ju som sagt inte så mkt då som ni kanske förstår!

Så ni kan ju säkert räkna med att bloggen kommer att lida lite nu i december å januari.. Men jag ska försöka hitta nå vettigt att skriva om ändå.
Men det kan bli svårt ibland, så det blir nog inte inlägg varje dag däremot.. Men nångång då å då ;)

Å så ska ja ju försöka ta med mig kamerna till stallet nån gång också, men det blir ju sällan man kan ta nå bra kort nu eftersom det blir mörkt så fort..
Men det blir ju bättre snart iaf!

Förövrigt så ha de ju faktiskt kommit lite snö nu! Whiiihoo! Det var på tiden måste jag säga.. Men nu vill vi ha mer också, fast det skulle ju inte skada att det var kallt ett tag innan det börjar komma rikligt med snö så backen hinner frysa ordentligt.

Annars med mig å Clara så mår vi som bra, däremot idag har jag vare skitkonstigt i kroppen.. Hade gärna sove typ hela dagen idag, men hade som inte ron till de..
Å så vare ju tänkt att jag skulle till Lycksele idag, meeeen klantiga jag vet inte vart jag har mitt etui med alla korten..
det är spårlöst borta just nu!
Men få se om jag lyckas hitta det snart, är som en fördel att ha typ körkorte när jag jobbar osv :P

Fast det blir då Lycksele på fredag istället å om jag inte har hittade etuiet tills dess så få ja väll ta med mig passet å gå in på banken å ta ut alla mina pengar så ja kan handla de ja hade tänkt! Typ hästmat! :P
Å dom sista julklapparna ;P

Önskelista!

Igår så satt jag och skrev ner en önskelista så mina nära å kära kan få veta vad jag önskar mig denna jul och födelsedag (som förövrigt infaller två dagar efter jul.. INTE favoritdatumet precis...)

Så jag tänkte dela med mig av den till er :)
Men det blir bara bilder på det, skriver väll lite om varje sak på bilderna som vanligt!
Så klicka er in på bilderna å kolla! 

Ett fast objektivEtt regntäcke med hals, no fill!BatterigreppEtt till batteri till kamernaBr-schabrak med matchande lindorVill haaa!! Finns på hööks såklartVill haaa!! Finns på hööks såklartEtt till stalltäcke som har avtagbar hals och 370 g fyllning :)Vill haaa!! Finns på hööks såklartDetta skulle jag vilja prova till tömkörningen och även om man nu lyckas köra in henne med vagn så skulle det nog kanske funka bra :) Men det hade ju inte vare helt fel om det var 3-delat istället!Körtäcke!Br-schabrak med matchande lindorKaffemaskin, LattissimaEn sån här transport skulle jag inte tacka nej till!! Det är en Christ Concorde - 08, glasfibervagn :)Nova bett, har ju ett sånt redan men det är för långt!Ett till utetäcke, fast med 200 g fyllning


det som inte finns med är då E-körkortet..
Men det är lite svårt att ta en bild på :P Men det hade ja inte heller tackat nej till kan ja säga!!
Men hursom så ska jag ta det, så snart som möjligt men det hade ju vare bäst om det var gratis ;)

1 dec, 2011

Ja nu äre december igen! Oj vad tiden går fort alltså.. Förstår inte riktigt vart den tar vägen ibland xP

Som sagt, nu har Clara påbörjat sin vila.. Men det känns ju som att man vill göra lite saker med henne ändå, typ lite last träning (så att det går att lasta henne själv, det underlättar ju NÅGOT!), ledarskapsövningar, alltså lite NH så att säga..

Men ska no inte göra så mkt ändå, men ibland kan det ju vara roligt att göra något iaf!
Å så lär det ju bli nån lite prommis då å då så vi båda får röra på benen :)Satt förresten igår å funderade på hur hög hon egentligen är nu! Skulle vara roligt att veta.
Så jag funderar på att ta med mig vattenpasset och måttstock å mäta henne i morgon en sväng nu när hon lix är utan skor så! Då behöver man ju inte räkna bort nån cm på det :P

Det ska bli spännande å se om hon väx något sen jag köpte henne! För då var hon nämligen 155 hög, så ja tror hon har iaf väx nån cm :)

Det är ju roligt att göra nå annat ibland när man är till stallet iaf :P Å nu kan ja ju roa mig med det där efter man har borstat å myst med henne en stund :)
Sen resten av tiden får jag väll lägga på att mocka supernoga, nu har man ju som mer tid till det så ;) 
Å det lär ju även hända att dom andra två boxarna får sig nån mockning då å då så man kan fördriva lite tid nu när man har en hel del utövers :P

Som idag så mockade ja alla boxarna å sen så fyllde ja på Schibbens box också, tyckte lite synd om han eftersom både Clara å Eliot hade ganska nytt spån (Fyllde på Claras igår :P ) så tyckte Schibben också skulle ha det ;)
Hade tänkt göra det igår när ja fyllde på Claras, men blev lat å orkade inte gå å hämta mer spån just då, så då gjorde ja de idag istället.

Å så känns det bättre för mig också att jag kan göra det åt dom eftersom dom är så snälla å låter mig slippa ta ut/in hästarna om dagarna (Men om ja nu skulle råka befinna mig där då det är dax för sånt så hjälper jag ju såklart till!!) å så får man ju såklart stå där med Clara!

Även när dom hjälper en med saker å ting, för ja känner att ja inte kan bidra så mkt med sånt eftersom jag inte är lika kunniga som dom inom hästeriet, så då kan ja bidra med det ja vet ja kan iaf, mocka å fixa stallet :P
Plus att ja vet att Ylva kan ha det lite tajt ibland med 3 barn som hon ofta har själv eftersom karln hennes är borta på jobb ganska mkt, så då vill man ju hjälpa när man lix har tid till det :) Förhoppningsvis underlättar det väll för henne endel att inte behöva mocka vissa dagar :)

Här får ni lite arkiv bilder så det inte blir helt bildlöst iaf!!

Clara i hagen :)Söt Eliot :)Lunchgymnastik?Åter till balen :)Eliot :)Lilla Schibben!Gott med hö :)Min favoritbild just nu <3Eliot hamnade också på bild :)Eliot öga och jag :PLite bilder från i somras/början av hösten :)

30 nov, 2011

Ja, hovslagaren var ju här, å det resulterade i att Clara blev skolös igen :P

Tänkte att det är no billigast & enklast för mig nu när hon lix ska vila!
För då behöver ja inte kolla broddarna varje dag att dom sitter som dom ska, det är lättare att kratsa & det går lite fortare också :P
Å så är det ju lite mindre skaderisk också! Iaf gällande trampskador å sparkskador (om hon nu skulle få för sig att sparka åt nån av pojkarna)

Så hennes viloperiod började där!
Då får hon vila minst tills hovslagaren kommer tillbaka å det blev satt till den 18 januari, men jag funderar på om hon ska få vila januari ut iaf, men hon blir skodd igen då :)

Måste även passa på att skryta över våran hovslagare också!

Hon heter Marica Håkansson och är endast 21 år (lr hon ska bli de i december, men vi är ju så gott som där så :P )
Hon är riktigt duktig å väldigt trevlig måste ja säga :) Å så äre ju roligt att lite ungt folk kommer sig in i de där också!! :D
Jag är då nöjd, å ja hoppas dom andra är det också :)

Blev däremot inga bilder.. jag glömde som bort kameran å efteråt var det ju som försent :P
Såååå.. ni får klara er utan bilder idag också!!Har ju förresten glömt skriva, Clara är NÅÅÅGOT brunstig just nu..
Å Schibben är något sugen också! När jag var där i måndags (tror jag) så var då han i full färd att försöka sätta på henne...
Få hoppas han int gör illa henne eller att nå täcken går sönder.. Känns så onödigt!

RSS 2.0