Uteritt :)

Förra veckan fick min söta donna vila eftersom jag jobbat så mkt plus att det har varit skitväder! 
Å så va hon ju lite svullen på ena bakbene sen hon blive sparkad..

Men igår var jag där och red ut med henne :D Sofia med Kickan å Emelia med Dandy följde med, blev mest skritt å så blev det lite "klättring" för dom :) 
Efter vi vände hemmåt blev Kickan lite väl taggad å drog fram travar traven å Clara ville ju hänga med så ja passade på att känna av några steg i Galoppen, å GUD så härlig galopp hon har!!

Å det var första gången jag galoppera på henne så ja är helnöjd med det :D

Men sen blev det skritt igen, men det räckte då för ja tro då alla (inklusive ryttare) var svettiga när vi kom tillbaka även fast det inte var speciellt jobbigt, men det var ju VARMT ute även fast kl va typ 21 :P 
Men ifs så är det ju typ 20 grader just nu, å då är klockan ändå snart tolv!!

Vi var även till Lycksele igår å då hann ja då spendera ca 1700 kr på granngården, oj va ja kom ha rabatt där sen :P haha

Å nyss beställde ja hem lite mer saker från hööks :P Shopoholic? :P 
Haha, nämen va ju bara tvungen att köpa ett svart träns till när jag ska tömköra å longera henne eftersom hennes sånna saker är ju svarta :P 
Å så blire mindre jobbigt att ta bort å sätta tillbaka tyglarna hela tiden på det andra tränset :)
Man är ju som liiite laaaat ;P haha

Beställde även hem ett nytt bett,
Eggbett Apple Mouth®Hoppas hon tycker om det bettet!! För då har ja tre bett att byta mellan när jag rider, Nova bettet, Hackamore och detta :)
Däremot så går det inte att använda Hackamoret just nu... Skulle ju smörja upp det i veckan men då ha ja lyckas med att slarva bort spännerna till det :S Men ja hoppas ja hitta det snart, annars blir ja olycklig!!!

Nu till en annan sak, som inte riktigt hör hemma på hästbloggen, men hundarna kommer nog med här ändå ;)

Lilla Baccardi har nu tappat två tänder i nedre käken och idag har ja sett att det har börjat komma nya där också, plus att det är någon till tand som är lös :P
Hoppas henne lilla underbett fixar till sig nu när dom permanenta tänderna kommer!!

Har en bild på hennes små tänder, däremot har ja inte så snygga naglar där, för hade just komme hem från stalle å då bruka dom se ut så efter man ha hållt på med min skitiga häst :P

22 juni - 11

Idag har jag provat den nya gjorden på Clara å den passade jätte bra :D
Tur de iaf så man slapp skicka tillbaka den!

Hon fick springa runt lite i paddocken så ja fick se hur det satt å så skulle ja kolla hur hon rörde sig, för hon har nog blive sparkad på vänster bakben så hon var lite svullen där, är typ som en lårkaka, å hon verka tycka det gör lite ont iaf, så det blev inte så många varv där.
Få hoppas det går ner snart!

Eleonore hjälpte mig även att avmaska henne idag å det gick hur bra som helst, hon smaskade i sig det utan att protestera :D

Men däremot lyckades hon dra sönder ännu ett grimskaft..

Det var efter ja hade tage av henne alla sakerna å skulle sedan smörja henne me nå myggmedel med en svamp, men just precis som ja gjorde det så började det leva om bakom oss så hon fick halvt panik å slet sönder ena grimsafte som hon satt fast i, men efter det sto hon som en gammelhäst å halvblunda.. haha, det gick så snabbt från det ena till de andra :)

Här kommer en bild från idag, lyckades bara få in en, sen börja de krånga..

Nya saker!!

Nu har man införskaffat lite nya saker till Clara :D
Känns så bra, för nu har ja mina egna saker att förstöra å inte nån annans :P 

- Longer/tömkörningsgjord
- Pad Absorb Impact Showmaster® 
(ursäkta håret på den, men hade nydammsuga men just innan ja skull ta korte så passerade det en hårig hund å lämnade spår efter sig..)
- Läderbalsam,
- SkimmelShampoo,
- Ett regntäcke
- Tömkörningstömmar
Det som inte är på bilderna:

- Nya ridvantar
- Shortchaps (bruna, å så väntar ja på matchande skor till dom)
- Impregnering till täcket

Kommer bilder på chapsen å skorna sen, men kommer inte få skorna förän i juli.. men men, det är ju snart ändå så :P
Idag var jag å hämtade ut avmaskningsmedlet till Clara, men glömde ju totalt bort att ge det till henne, få göra de i morgon istället!!

Men i dag vare första gången hon sto i boxen i Vindelgransele, vi to in Kickan å Clara så dom skulle få äta å torka lite, det regnar ju så jäkulst idag..
Tro inte hon hade riktigt tid att äta min lilla donna, hon var mer upptagen med att klia sig överallt som hon kom åt! Såg ut som hon skulle tryck lös mellanväggen på boxarna :P
Men hoppas hon fann ron till att äta upp sin mat senare bara, för hon behöv den!!
Ajja, nu ska ja he me i duschen sen isäng så ja orka he me upp te arbete i morgon!!
Go'Natt!!

Helgen :)

NU vare ju några dagar sen ja skrev, å på dom dagarna ha ja hunne löshoppa Clara igen, ride ut å så ride på banan en sväng :)

Å hon har skött sig jätte bra :) Fast på löshoppningen ville hon mest bara vända i början, men tro mest på för att det var åt det andra hållet motför vanligt, å så vare åt hennes svagare håll dessutom, men hon måste ju kunna hoppa å båda hållen så :)

Filmade även lite då men har inte orka göra någon film av det än, men det kommer! :)

Har inte hunne avmaska henne än heller eftersom dom inte hade det hemma på apoteke i malå när ja va dit..
Men få no ta å he me dit direkt efter ja ha slute nån dag här i veckan, men de bli då inte i morgon eftersom ja jobba kväll då!

Ja på tal om det.. Nu börjar jobbe för sommarn så nu är slappar perioden över.. SUCK! Så nu få man försöka hitta tid till att göra allt man vill göra! (å inte göra.. så som städa..)


Men men, man få väll ta se tid iaf!

I veckan väntar jag även på paketen (blev två, men dom kommer nog samtdigt ändå) från Hööks, hoppas dom kommer i morgon eller på tisdag, så då skulle ja ha vare till Malå på tisdag så Mona får sakerna ja beställde åt henne :)
Just ja! NU står alla hästarna i samma hage, men dom fixade det själv tydligen :P 
LillRöa ville no ha kolla på sina kamrater en bit bort så hon fixade nog ut dom på nå vis :P 
Å det verka då funka bra, men dom hade då låte som en hord Grisar idag tydligen, haha, dom låter inte snyggt alltså!
Men Clara är som Outsidern just nu, men det ska no gå bra, om int annat så är hon som van det :P

Tog även nå bilder på dom innan ja for därifrån idag, men dom va se långt bort men dom syns då iaf :)
Clara å Kickan myser lite :)


Svar på träckprovet

Idag ha man hunne se en sväng åt norsjö för att dom ville visst checka mina vackra tänder :P

Allt såg då bra ut där å ska inte tillbax förän i december 2012 :D

Sen hann ja träffa söta Sofie å kollade på lite skor å så inhandlade ja några capribyxor för att ha på arbetet i sommar, bli så himla varmt i långbyxor på sommaren!! :)

Kom åt Björksele vi halv 7 kanske (minns int riktigt), var då om hos en annan Marie som var snäll å to med sig en påse Betfor å en påse kornkross från lycksele (å så råkade hon ju även jobba/praktisera på granngården just nu så de va ju ännu mer passande!!)
Blev varande där typ till halv nio, tiden gå se fort när man pratar ibland :P 

Skyndade mig sen till Vindelgransele för att fodra våra söta hästar, å de to ju sin lilla stund också, Clara är ju inte precis en sabbätare om man säger så :P Plus att hon har ju endel mat att dra i sig å så kunde hon ju inte riktigt koncentrera sig när kickan inte sto brevid henne å åt också :P

Märkte däremot att det är nog lilla Clara som bestämmer där, Kickan fick icket va för nära henne när hon sku äta, men Clara fick utan omständigheter ta hennes mat, så fick säga till dom att äta ur sina egna hinkar :P

Så när ja kom hem tänkte ja att ja sku kolla mejlen å då såg ja att ja redan har fått provsvaren från träckprovet som ja skickade IGÅR! Fasen va snabbt de gick!

Men de visade sig att hon har 400 EPG av stora och/eller lilla blodmasken..
Så de bli att ringa till veterinären i morgon å höra vad dom säger, om ja behöver avmaska eller inte!
(0-100 EPG, Mycket lite, 100-500 EPG, Lite, 500-1000 EPG, Måttlig, mer än 1000, Mycket)

Min söta polle när hon äter :)
Hon gör ju nästa "geten" här :P Tror de hette så :)Nä nu ska ja no he me isäng så man orka vakna när man ska ring åt veterinärn :P

Nytt hår å så lite tur :)

Ja idag har det vare en lång dag, men härlig däremot!! :) 

Det började me att ja va om i Vindelgransele för att ta ett Träckprov på Clara för att se om hon ha mask, hade rätt tur där måste ja säga!
Hade tänkt ta in henne på ridbanan så hon fick springa lite där, för då bruka hon skit oftast, men då just precis som ja kliver in i hagen så lyfter hon svansen å skiter!! 
Kan man ha mer tur eller? :P

Så då vare ju bara att gå dit å plocka upp det! Härligt, ja behövde ju inte ens anstränga mig :P

Sen bar de av te Malå för att posta skiten å sen bege se till Studio 8 å få se en klippning av Mona!

Gu så härligt mitt hår känns nu alltså! Nu kan man ju faktiskt dra fingrarna igenom det :D

Sen efter Malå vare bara att pallra se hem för att sedan skynda sig till Vindelgransele igen för att rida med Sofia å en kompis till henne :)

Ridpasset besto av att rida på banan, å det gick jätte bra, hon arbetade på fint i både trav å skritt :) Sen avslutade vi med att skritta ut en tur, men den lilla rackaren höll på att göra så ja föll av :P
Det va nämligen så att när dom skulle öppna upp så vi fick oss ut från banan igen så fick hon no för sig att dom skulle lämna oss där så hon börja backa å streta å så resta hon sig lite å då hamna ja halvt hängande på sidan av halsen, men ja fick me upp igen å då såg hon helt förskräckt ut, hon hade no inte vänta sig att ja skulle sitta kvar :P
Men hon lyckades no me att ge me en fläskläpp däremot :P Min lilla polle :P

Men men.. 
Bytte sen ut vattne i deras vattenkar så då fick ja lite tråkigt å satt å tog bilder på me själv, så här kommer den :)
(bry er inte om mitt fula smink som ha smeta ut sig :P )
13/6 - 11

Ja denna dag ha vare rätt lång känns det som :P

Har hunne en sväng åt lycksele å spenderat lite pengar på Granngården :P Tur den affärn finns annars hade man ju vare tvungen åt ume eller ske-å för att handla nå roligt :)

Blev inhandlat lite Mineraler åt Clara, en saltsten till hagen, en sop till stallet (Höll på att bli tokig på den som va där) å så en hink så hon har en vattenhink i sin provisoriska spilta :)

Å så en lite annat smått å gott till hundarna också :)

Sen blev det en sväng till Vindelgransele för att hälsa på min lilla polle å lämna alla dom nya sakerna.
Passade då på att fixa så att det är enkelt att dela upp ridbanan i två delar så det är lätt dom gångerna man vill göra det :)

Sen blev det lite löslongering med min donna, prövade på med gummisnodden idag också, gick väll sisådär, hon gick bra i början men sen blev nå annat intressantare så hon gick me huve högt å inte som hon skulle, så bytte tillbaka till dom vanliga inspänningstyglarna å då gick hon betydligt bättre :)

Men i början va hon ju som lite spänd å på tå så när ja filmade blev de inte riktigt så fina filmer, men sen när ja slutade å började koncentrera mig på henne mer så lugna hon ner sig å arbetade på bra!


Tog sen några bilder på henne å hennes nya hagkompis Kickan :) 
Finns fler bilder på min Dayviews :)

Nä nu skull ja no ha hett me isäng så ja är pigg å allert när Mona ska klippa mig i morgon :P

Go'Natt!!

Sötaste Clara :D

Oj, blev inte uppdatering som jag tänkte! Men de ha vare så fint väder att de int är klokt!! Så datorn har vare sista prioritet just nu :P

Men då dagens väder ha ju inte vare kanon, men ibland äre skönt me en lite svalare dag iaf :)

Men iaf, i fredags så flyttade ja lilla Clara till Vindelgransele, å de gick KANON! Hon gick på transporten typ direkt å hon klev av lungt å hon stannade tillåmed av med framhovarna kvar på rampen å började kolla sig omkring :P
Så fick säga till henne att fortsätta backa :P

Där släppte vi ihop henne med Kickan, en gammal varmblodsdam (fast ifs, hon är ju som jag gammal.. men i hästarnas värld är det ju rätt så gammalt :P ) å de gick VÄLDIGT lungt till, dom typ kika på varandra å sen vare bara gräse som gällde :P

Hade tyvär inte kameran i närheten så ha inte tage nå kort på dom två, men det kommer :)


Sen ha ja vare dit i helgen å igår blev det till att bygga en provisorisk spilta så Clara hade nånstans att stå under dom mest plågsammaste perioderna av knottinvasion! Ja kan lova att det ha vare en hel del under kvällarna..

Å hon är väldigt biten under magen, min lilla stackare! Men hon ha fått en dos med Switch men ja ska även köpa Ultra Shield (eller hur det nu stavas) i morgon så ja ha lite extra att smörja med!


Å just ja, måste ju bara berätta hur söt hon va ikväll :P

Ja var ju dit i kväll också så matade dom två donnorna, passade även på att sopa lite rent i stallet medans ja väntade på att betforn skulle svälla, men iaf, efter dom hade äte klart så sto ja å klia Clara,

Ja började med att klia hon vid huve å hon klia tillbaka, sen så vid manken, men hon börja som bara vända rumpan åt me så tänkte att hon kanske ville bli klivad vid svansen, hennes förra ägare sa att hon gillade det, men då efter en stund vände hon huve mot mig å så tvärbet (klia) hon se fram på bakbenet (Om ni förstår vart ja menar) som för att visa "Här ska du klia me" så ja börja klia hon där, Å ni skulle ha sett henne då :P hahaha

Hon riktigt tryckte sig emot mig så ja skulle klia hårdare å som vinklade in rumpan så ja skulle nå bättre, å hon sto själv som ett U runt mig, hon gjort nästan som när man klia hundar, trodde nästan ett tag hon sku lyfta benet å börja småsparka som valpar gör :P haha
Ja bytte sida senare å tänkte hon kanske ville bli kliad där också, men de gick bara en lite stund så vända hon andra sidan till å ville ja sku fortsätta där :P haha

Är så svårt att förklara men kanske får med det på nå kort nån gång om det nu inte var en engånsföreteelse :P haha

Ja ja, nu ha ja skrive så mkt så nu kommer det en film från löshoppninge med syrran :P
Måste förklara lite så ni förstår, i början var hon jätte fin, men filmade inge då, efter ett tag blev hon lite övertaggad (det syns på filmen) så ja blev tvungen att leda henne till svängen, men då blev hon lite vääl seg, men hoppa gjorde hon iaf :P 
Ajja, ni får ju se :PEn BRA dag!! :D

Å va ja känner mig rik just nu! :D:D
Har fått igen skatten (lite över 12 000 kr) å så få ja no igen pengarna från mitt ex i morgon (ca 15 000) plus att man ha ofått lön för juni också :D Whii! Nu kanske man kan spara lite! (men ska klippa å färga håret först hos Mona :P )
Plus att denna dag blev lite extra bra eftersom sakerna från börjes hade komme å så red ja Clara på ridlektionen idag också! Sen red vi  ut en liiiten sväng :D Å de gick jätte bra! Hon fjanta sig bara liiite :P
Å va ja känner mig glad å lättad just nu!! 

Men nu ska ja he me isäng, skriver mer i morgon å då följer det nog även med någon bild, har inte orka tömma kameran än :P
Go'Natt!!!

Löshoppning :)

Idag var det löshoppning som sto på schemat!
Hade syster till hjälp denna dag, filmade även lite men orkar inte fixa till någon film just nu, är lite lat :P 
Syrran filmade även lite åt mig men hon glömde bort att man måste fokusera också så dom filmerna blev lite ofokuserade, men man ser ju vad som händer ändå som tur är :P

Annars så gick det riktigt bra, men hon blev lite övertaggad där ett tag så fick leda in henne mot hoppen så hon inte skulle ta det i rääser fart å hoppa fel pga det!

Men annars så såg det fint ut, men ni få väll se senare iaf :P

Sen avslutade vi med att löslongera henne lite så hon fick trava av sig i båda varven å efter det blev det lite följa John runt nå blå "sockerbitar", kommer inte på vad dom heter just nu :P

Där märktes det ganska väl att hon har lättare för vänster varv, hon var mkt stelare i höger å när ja löslongerade henne vill hon typ bara vända när vi körde i höger varv..

Men det är bara att träna upp musklerna så hon orkar i båda varven lika mkt :)

Sen medans ja plockade bort agerade syrran fotograf medans Clara fick stå å beta lite gröngräs :)

Fler bilder på Dayviews!

Clara fick även en ny grimma av syrran som hon hade liggandes, de kanske inte riktigt är hennes färg men hon är söt ändå ;)

Glömde ju nästan skriv att lilla söta baccardi är så söööt när hon börjar gnälla för att hon inte hinner med Aquila när dom är å springer runt gårn :PEn lite bild på sötnosen ;)
Hon kan va lite jobbig när hon vill ha datorn som kudde, hon blir lite i vägen, speciellt när hon ska försöka ligga i mitt knä samtidigt som hon har min hand och datorn som kudde!! haha

Latemansdag :P

Idag har ja haft en slö dag!
Ska jobba i helgen (nog för att det bara är 7-12 båda dagarna) så tänkte ja att ja skulle försöka sova igen lite sömn.

Men de tyckte inte hundarna.. Men ja tvinga dom att ligga kvar en extra stund men sen va ja tvungen att he ut dom så dom fick kissa :)

Fast då kom ju lat marie fram å ja la me på soffan å fortsatte sova där någon timme medans hundarna roade sig med att busa me varandra :P

Å som ni kanske förstår så har Clara en vilodag idag, å troligtvis i morgon också, beror på vilket väder det är, för ska hjälpa eleonore att bygga klart hagarna inför sommaren nån av dagarna :)
Men men, ja hann då göra några vettiga saker idag, ha dammsuge nedervåningen å så ha ja klippt ihop en film från i onsdags :)

Nä nu ska ja väll fortsätta vara lat ett tag innan det blir att gå isäng :)
Go'Natt!

En hel dag på stallet :)

Ja idag blev det en hel dag på stallet iaf! Ja tar väll en genomgång av dagen :)

Hade jour idag eftersom det är en röd dag idag å ja va ledig så ja tog på mig det.

Så ja va där vid 8 ungefär (Tillät mig själv att ta lite sovmorgon iaf, måste ju upp no tidigt ändå för att hinna till 8)
Då gav ja dom tre hästarna som sto inne deras kraft och gick sedan å gav resten av hästarna deras morgon hö och Kraft, tog sedan ut dom tre där inne så dom också skulle få sig sitt hö :)

Mockade bort det lilla som va sen sopade ja hela stallet, ja tro de va det som to längst tid att göra, dom är duktig på att spri ut runt sig :P
Sen blev de lite paus tills lunchhöet skulle ut.
Passade på att äta min näringsrika lunch (Nudlar) och kollade i nån tidning.

Fodrade höet å sen blev ja less så då gick ja å la me på soffan i fikarummet å började se en film om sadling, men blev då se trött så ja halv sov typ genom den delen ja hann se innan Mona å Maja kom :)
Då drog vi till ytterberg en sväng så Maja fick hälsa på sin Birk :)Sen tillbaka till stallet igen å då blev det ridning :)
Jag red Clara först i några var i skritt å trav sen fick Mona sitta upp å prova henne.
Men Clara fick för sig att vara rädd för en traktor så Mona fick hälsa på backen en sväng, men de gick då bra för dom båda å hon hoppe upp igen å skrittade av henne några varv sen ställde vi oss å kollade på Maja som red Rossi :)


Men under tiden så blev Clara lite uttråkad så vi körde några ggr över några travbommar så hon fick lyfta på benen lite.Fler bilder finns på Dayviews!

Sen så åt vi på Sibylla å efter det blev det årets första mjukglass (iaf för mig) på statoil, mums va den va go!!

Men då när vi va påväg tillbaka te stalle så mött vi brandkårn å Nyfikna som Malåbor är så va dom ju tvungna å följa efter för att se vad som hade hänt så då blev de en tur till Släppen för att se en lada brinna för fullt!

Efter de var det bara att he se tillbaka till stalle för att kvällsfodra alla hästarna :)

Maja hann till å me att träna Basse att inte rusa in i boxen när man tar in han, å de gick då bra för han gick då lugnt å fint in sen :) Hoppas det håller i sig! :)

Nä nu ska man väll he se isäng så man få sova nångång, behöver no ta igen några timmars sömn skulle ja tro :P

Go'Natt på er!!


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Juni 1, 2011

Taget från Dayviews:

Idag så fick Maja prova på att longera Clara :) 
Och jag tycker då det gick bra! Är ju bra att fler än jag håller på med henne så hon lär sig, det är ju inte bara jag som ska kunna göra någe med henne :)

Sen tog Mona in Rossi i ridhuset också så dom fick springa lite, har filmat endel men orkar inte lägga in något nu :P
Men sen kom vi på att ta ut dom i paddocken, där bli de ju mkt finar bilder osv så dom fick kuta en del där också :)

Men det hela slutade med att Clara var så uppe i varv att hon inte riktigt hann stanna innan staketet så det blev en liten smäll in i det.. Men tror det då gick bra för hon verka då inte ha fått nå "meen" av det, klämde å kände men hon visa då inge.

Tog henne sen på en skritt tur där inne så hon skulle varva ner innan vi tog in dom igen.Å i morgon vet ja inte riktigt vad jag ska göra, funderar på att rida henne en sväng, var så länge sen nu känns det som :P
Men får se hur jag ska göra, ska fundera lite till å sen få ja väll se vad som händer i morgon också.
Ska förövrigt ha som jour i morgon eftersom det är röd dag och jag är ju en privathästägare och då måste vi ju ställa upp sånna dagar också :) 

Men jag har det ganska lätt, är bara tre hästar som står inne just nu så det bli ju inte allt för mkt mockning osv :)
Sen så kanske det blir en tripp till Ytterberg så man kanske få se Kallina å Faxa's föl dom fått :) Föl är ju så söööta! :)
Nämen nu ska ja no ta å he me isäng så man få se upp i morgon :P
Go'Natt!!


Maja visade mig hur man gör flätor så att manen växer fortare, därför ser hon ut som hon gör i manen :D


RSS 2.0